Palvelut
Kartta
Yhdistykset
Koulu

Itäkulman nuorisoseura

Itäkulman nuorisoseura on perustettu vuonna 1947. Nuorisoseurantalo on valmistunut 1952. Nuorisoseurantalolla järjestetään monenlaista ohjelmaa ja tapahtumia, kuten pikkujoulujuhlat, vapputanssit ja erilaisia kirppistapahtumia. Lisäksi talolla pidetään nuorisoseuran kokouksia ja kyläläisten on myös mahdollista käyttää taloa erilaisiin kokoontumisiinsa ja harrastuksiinsa.

Itäkulman nuorisoseura vuokraa nuorisoseurantaloa yksityisiä tilaisuuksia varten. Vuokra on tällä hetkellä (2011) 70 e/vrk + tilojen siivous. Vuokrattavana on myös kaksipesäinen Moccamaster-kahvinkeitin hintaan 10 e/vrk sekä kaasugrilli hintaan 15 e/vrk. Jos juhlijoita on paljon, kannattaa myös tiedustella talolla olevaa Katinhännän Marttojen vuokraamaa 100 hengen kahvi- ja ruoka-astiastoa tai osaa siitä. Koko astiaston vuokra on 24 e/vrk (2011).

Nuorisoseurantalolla on hyötyjätteen keräyspiste (paperi, lasi, metalli).

Tiedustelut: pj. Henri Aitakari puh. 045-672 0025

Kansalaisopisto ja 4H-kerho

Kansalaisopiston piirit kokoontuvat Katinhännän Nuorisoseurantalolla ja Itäkulman koululla. Perinteisesti pyörivät naisten ja miesten kuntoliikuntaryhmät ja kudontapiiri. 4H-kerho kokoontuu Itäkulman koululla.

Kotiseutuyhdistys Suhina

Vuonna 1959 perustettu Kotiseutyhdistys Suhina on pyörittänyt perinteikästä kesäteatteritoimintaa vuodesta 1961. Kaivolan kesäteatterin alkuvuosina ei lähiseudulla juuri muita teattereita ollutkaan kuin Pyynikki ja Samppalinna. Teatterinäyttämö sijaitsee tuulimyllyn kupeessa luonnonkauniissa Myllymäen museomiljöössä aittoineen, luhteineen, savusaunoineen ja riihineen.

Kaivolan kesäteatterin sivuille

Vuoden mittaan Suhina järjestää erilaisia tapahtumia, mm. kesäretken ja aatonaaton joulunavauksen sekä osallistuu kylän viihtyvyyden parantamiseen ja kunnostukseen. Lisäksi yhdistys ylläpitää rantasaunaa ja vuokramökkiä Hepojärvellä, lahjoittaa vaipparahat kylän uusille vauvoille ja tarjoaa ilmaisia omakotitontteja Kaivolassa, joka on valittu vuoden kyläksi 1988.

Ilmaisia tontteja

Kotiseutuyhdistys Suhina lahjoittaa Kaivolan alueella uusille asukkaille tontteja rakennettaviksi. Kaivolan kylän ilmaisista tonteista ja muista myynnissä olevista tonteista Itäkulmalla voi tiedustella Erkka Varjoselta, puh. 044-545 5100.

Laitilan Itäinen Pienviljelijäyhdistys

Laitilan Itäinen Pienviljelijäyhdistys tarjoaa jäsenilleen ja muille alueen asukkaille koneenvuokrauspalveluita. Yhdistyksellä on lähinnä traktoriin liitettäviä peltotyökoneita sekä klapikoneita. Lisäksi yhdistys tarjoaa viljan kuivatusta palveluna. Yhdistyksen koneita voi vuokrata edulliseen hintaan. Lisätietoja koneista Juhani Sukarilta, puh. 0500-329 534.

Laitilan Katinhännän Marttayhdistys

Laitilan Katinhännän Marttayhdistys kokoontuu säännöllisesti jäsentensä kodeissa sekä järjestää retkiä ja teemailtoja. Yhdistyksen jäsenet osallistuvat valtakunnallisen Marttajärjestön sekä Varsinais-Suomen Marttojen järjestämiin tilaisuuksiin, kuten koulutuksiin, ruokakursseille, kokouksiin, messuille, retkille ja matkoille. Jäsenmaksun myötä jäsenille tulee Martat-lehti sekä mahdollisuus hyödyntää monipuolisia jäsenetuja. Katinhännän Marttayhdistyksellä on vuokrattavana kahvi- ja ruoka-astiasto kodin juhliin.

Lisätietoja Laitilan Katinhännän Marttayhdistyksen toiminnasta ja jäsenyydestä saa puheenjohtaja Orvokki Leiskolta, puh. 050-5010 680 tai sihteeri Irja Toivoselta, puh. 0400-128 191. Astiaston vuokrausta hoitaa Leena Soini, puh. 0400-798 506 . Tervetuloa mukaan toimintaan!

Itäkulman koulun vanhempainyhdistys

Itäkulman koulun vanhempainyhdistys edistää oppilaiden vanhempien ja koulun välistä yhteistoimintaa järjestämällä erilaisia tapahtumia ja tukemalla osaltaan koulun luokkaretkiä, teatteri- ja muita matkoja. Yhdistys kerää varoja erilaisella tuotemyynnillä, myyjäisillä ja arpajaisilla, joiden tuotoilla on vuosien varrella lahjoitettu oppilaille mm. heijastinliivejä, ksylitolipastilleja, hyppynaruja ja sählymailoja. Vanhempainyhdistyksen kokoontumisajankohdista ilmoitetaan Laitilan Sanomien Yhristykse toimiva -palstalla.

Jäätelöauto ja kirjastoauto

Itäkulmalla kiertää kirjastoauto joka viikko, ja myös jäätelöauto pysähtelee reitillään Itäkulman kylissä ympäri vuoden.

Liikunta

Kansalaisopiston piirien lisäksi Itäkulma tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet kuntoliikuntaan ja ulkoiluun. Kyläläiset ovat aktiivisia järjestämään yhteisiä pyöräilyja kävelyretkiä laavuille ja soille. Talvisin tehdään latuja poikki peltoaukioiden ja metsiköiden. Viikoittain perinteisesti ympäri vuoden kokoontuu kuntokävelyporukka, jonka innoittamana myös talvisin on aloitettu yhteiset hiihtolähdöt. Itäkulmalta löytyy aktiivisuutta ja osaavia vetäjiä erilaisiin harrastuksiin myös kansalaisopiston toiminnan ulkopuolella, mm. latinotanssien tahtiin on pyörähdelty Nuorisoseurantalolla ja kesällä tunnelmallisemmin Havupirtillä.

Urheilukenttä ja valaistu jääkiekkokaukalo löytyvät sekä Katinhännästä että Kaivolasta. Kaukaloiden yhteydessä on pukukopit. Kentät ovat käytettävissä mihin tahansa sopivaan lajiin (jalkapallo, petanque, lentopallo, jääkiekko, frisbee jne.). Itäkulman koulun pihapiirissä on myös tenniskenttä, joka on koululaisten ja nuorison keskuudessa suosittu sählypelipaikka.

Päivähoito, seurakunnan kerho ja leikkikenttä

Koulun pihalla on keinuja, liukumäki, karuselli ja kiipeilytelineitä, jotka ovat myös koulun tiloissa toimivien ryhmäperhepäivähoidon ja seurakunnan päiväkerhon käytössä. Koulun läheisyydessä Kaivolan kylässä on myös leikkikenttä.

Metsästys

Ms. Tapio ry. pj. Jaana Rantala, puh. 050-572 4626 Ms Tapio

Ms. Laitilan Kaiku ry. /Kaivolan alaosasto pj. Kari Jalonen, puh. 050-342 8787